Home » Multimedia » ”Visa dig vägen, Yoda kan”

”Visa dig vägen, Yoda kan”

TomTom släpper ny Star Wars-röst på engelska till sina navigatorer
Stockholm, 8 juli 2010 – Kraften är med TomToms användare, och nu blir den ännu starkare. I samarbete med LucasFilm™ and VoiceSkins.com kan TomToms användare från och med idag bli guidade av den största jediriddaren av alla, Yoda.

Yoda blir därmed, efter Darth Vader och C-3PO, den senaste officiella Star Wars-stjärnan att lanseras exklusivt för TomToms navigatorer. I augusti kompletteras idolsviten slutligen med Han Solo.

”Vi är mycket glada att kunna lansera den officiella Yoda-rösten, som bara kommer att finnas i TomToms navigatorer. Med sina otroliga jedikrafter är Yoda den perfekta rösten för att guida Star Wars-fansen på deras resor och Yoda har varit en av de mest efterfrågade rösterna bland våra användare”, säger Alain Pakiry, marknadsdirektör på TomTom.

”TomTom är synonymt med det bästa inom bilnavigation, Star War-fans kommer bli positivt överraskade över hur bra de här rösterna låter i deras TomTom-navigator”, säger Casey Collins, senior director of international licensing and marketing på Lucas Licensing.

Yoda är inte bara en mäktig jediriddare. Hans egendomliga sätt att prata och hans personlighet gör honom dessutom till en av de charmigaste karaktärerna i Star Wars-världen. På samma sätt kommer han bidra med sin charm till TomToms röstkommandon, med kommentarer inspirerade av de tidiga Star Wars-filmerna, som till exempel: ”Efter 700 meter hmm, håll till höger och sväng sedan till vänster. Kontroll, kontroll, om en jediriddare du vill bli.”

Yodas röst åtföljs dessutom av spöklika uppmuntranden från Obi-Wan Ben Kenobi från orginalfilmerna som är inklippta i rösinstruktionerna. John Williams gripande musik, ‘Yoda’s Theme’, är sammanvävd med visning av kommandona, vilket skapar en tät och filmisk upplevelse med få motsvarigheter inom navigationssystem.

Förutom Yodas röst lanserar TomTom en serie officiella bakgrunder och ljudeffekter med jediriddarens röst. TomToms kunder kan ladda ner dessa gratis för att helt och fullt uppgå i Jediorden.

Alla officiella Star Wars-röster finns tillgängliga på engelska. Ytterligare språk kommer att lanseras under sommaren.

För att lyssna på Yoda, få mer information om Star Wars-rösterna, träna för att bli en Jedi i TomToms Star Wars-spel eller se den nya virala filmen med Mästare Yoda, gå till:
• Film: http://www.youtube.com/watch?v=FdcJVuylmsM
• Websajt: www.tomtom.com/starwars
• Spel: www.tomtom.com/usetheforce

Leave a Reply

Copyright © 2009-2012 · Tekniktokig.se Vi recenserar hårdvara och tillbehör · All Rights Reserved · Posts · Comments