Home » Gadgets, Webben » TomToms iPhone-app nu med stöd för multitaskfunktionen i iOS 4

TomToms iPhone-app nu med stöd för multitaskfunktionen i iOS 4

Smart och lättanvänd sväng-för-sväng-körinstruktioner till iPhone, varsomhelst och närsomhelst

Stockholm, 21 juni 2010 – TomTom, världens ledande leverantör av positionerings- och navigationslösningar, tillkännager att den senaste versionen av iPhone- applikationen nu kan köpas på Appstore. TomToms iPhone-app version 1.4 är kompatibel med iOS 4 och stödjer bland annat multitaskfunktionen*, vilket möjliggör sväng-för-sväng-körinstruktioner samtidigt som andra applikationer används

I version 1.4 har TomTom integrerat flera situationsspecifika multitaskfunktioner som säkerställer att användaren kontinuerligt har tillgång till den bästa vägbeskrivningen från TomTom-applikationen, samtidigt som de kan använda andra Iphone-applikationer.

· Oavbruten navigering under samtal** – Användare kan ringa och besvara samtal samtidigt som navigeringen fortsätter via visuella sväng-för-sväng-körinstruktioner. Med denna funktion ser användaren instruktionerna under samtalet, och man behöver inte välja mellan att besvara ett samtal eller att få fortsatt vägbeskrivning.

· Vägbeskrivning i bakgrunden*** – Användare kan ha igång andra applikationer på skärmen medan de får körinstruktioner i tal från TomTom-applikationen som arbetar i bakgrunden.

Den senaste versionen av TomToms iPhone-app inkluderar även avancerade funktioner som:

· Nya, uppdaterade kartor – iPhone-applikation innehåller Tomtoms senaste version av branschens mest korrekta och uppdaterade kartor. Eftersom ungefär 15 procent av väginformationen ändras varje år har TomTom valt att uppdatera applikationen kontinuerligt med de senaste kartorna, så att användaren har tillgång till den effektivaste samt mest korrekta vägbeskrivningen. Applikationen har förinstallerade kartor, vilket innebär att det inte behövs någon mobilsignal eller dyra roaming-kostnader för att använda navigationen.

· Miljövänliga rutter – Användare kan spara pengar och reducera sin miljöpåverkan genom att använda de bränsleeffektiva rutterna som finns förinstallerade. Genom att kombinera applikationens avancerade rutteknik med det användargenererade kartmaterialet kan TomTom-applikationen ge en rutt med låg miljöpåverkan.

· Dela med sig av rutter – Användare kan nu skicka information om sin tillfälliga position, destination och rutt till sina kontakter via e-post. Denna funktion är ett enkelt sätt för att hålla sina vänner och familj uppdaterad om vart användaren är och ska åka.

· Avfärdspåminnelse – Användare kan nu få påminnelse när resans start närmar sig. Applikationen synkroniseras med kalendern iPhone och en påminnelse sker när det är dags att ge sig ut på vägen.

· Individuella symboler – Användare kan individualisera bilsymbolen som används i applikationen genom att välja bilikon, symbol och färg.

”TomTom fortsätter att leverera innovativa lösningar som hjälper användaren att nå sin destination säkert och effektivt”, säger Tom Murray, senior vice president of market development på TomTom. ”Vi är glada över att lansera den senaste versionen av vår iPhone-app med iOS 4. Nu kan iPhone-användare dra fördel av TomToms branschledande navigation samtidigt som multitaskifunktionen* ger användarna möjlighet att dra nytta av iPhones möjligheter samtidigt som de får ostörd navigering.”

Tillgänglighet och pris

TomToms iPhone-app finns tillgänglig via App Store. Europa- och regionalaversioner av iPhone-appen för iPhone 3G, iPhone 3GS och iPod Touch finns tillgängliga på http://www.tomtom.com/tomtom-app.

Priset varierar beroende på region. TomTom erbjuder för närvarande Norden- och Europaversionerna av appen till ett pris av 569 kronor respektive 659 kronor.

TomToms iPhone-app version 1.4 fungerar på OS3.0 och iOS4***, användare bör dock uppgradera till iOS4 för att kunna ta tillvara på appens alla nya funktioner.

*Tillgänglig till iPhone 3GS & iPod Touch 3 rd Generation, som använder iOS4

**Enbart iPhone 3GS

***Enbart Iphone 3GS & iPod Touch 3 rd Generation

Leave a Reply

Copyright © 2009-2012 · Tekniktokig.se Vi recenserar hårdvara och tillbehör · All Rights Reserved · Posts · Comments