Home » Webben » ASUS ROG Dream Machine-koncept visas upp på Dreamhack Summer 2010

ASUS ROG Dream Machine-koncept visas upp på Dreamhack Summer 2010


ASUS har tillsammans med svenske Max ”Sleepstreamer” Erlandsson, en av världens duktigaste datordesigners tagit fram en för de flesta ouppnårbar drömmaskin – ASUS ROG Dream Machine.

Denna konceptmodell är en dröm i design, konstruktion, och PC-hårdvara. Chassit är designat och tillverkat för hand av Sleepstreamer. Sleepstreamer står bakom många tidigare framgångsrika skapelser och är erkänt duktig på att sammanfoga både chassi och hårdvara för att skapa en helhet som slår det mesta. Vi har valt att visa upp konceptmodellen ASUS ROG Dream Machine på Dreamhack, mötesplatsen i Sverige för datorintresserade ungdomar. Dreamhack är för övrigt världens största LAN Party, det vill säga datorfest där man tar med sig sin dator och kopplar samman den i ett gigantiskt lokalt nätverk på över 7.000 datorer.

ASUS ROG är ASUS serie för det extrema och bästa inom moderkort, grafikkort och speldatorer med hög prestanda. Genom åren är det denna serie som flest personer använt sig av för att ta världsrekord i överklockning, det vill säga pressa PC-hårdvara till det yttersta och bygga världens snabbaste system du kan inhandla hos vanliga datoråterförsäljare. I ASUS ROG Dream Machine använder vi oss av ASUS ROG Rampage III Extreme. Detta moderkortet är ASUS värsting riktade till datorentusiaster som är ute en kompromisslöss datoruppsättning.
För att leverera den tyngsta grafikprestanda har vi valt att använda oss av ASUS ROG ARES. Detta grafikkort är består av två stycken Radeon HD 5870 grafikprocessorer och totalt hela 4GB dedikerat minne. Processorn kommer från Intel och är deras Intel Core i7 980X Extreme Edition speciellt designad för entusiaster och överklockare som vill få ut det yttersta. För att köra det senaste och tyngsta i spelväg krävs det Windows 7 Ultimate (64-bit) för att ge den bästa spelupplevelsen med DirectX 11.

Sleepstreamer säger i en kommentar om Dream Machine; ”Målet var att återspegla grundkomponenternas imponerande design och styrka i systemets helhet.”
Bara PC-hårdvaran är värd över 60.000 kronor, chassit är handgjort och finns bara i ett exemplar eftersom det är en konceptmodell.

Specifikationer för ASUS ROG Dream machine by Sleepstreamer
Motherboard:
ASUS ROG Rampage III Extreme
Graphics card:
ASUS ROG ARES 4GB
CPU:
Intel Core i7 980X Extreme Edition
SSD:
6 pieces of Intel X-25M G2 80GB in 6-way RAID 0
Memory:
Corsair Dominator GT 12 GB
CPU Cooler:
Corsair Hydro H50 Water cooling
PSU:
Corsair AX1200
Mouse:
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard:
Microsoft Sidewinder 6
Operating System:
Microsoft Windows 7 Ultimate

Läs mer här:
www.asus.com/rog
www.dreamhack.se

Leave a Reply

Copyright © 2009-2012 · Tekniktokig.se Vi recenserar hårdvara och tillbehör · All Rights Reserved · Posts · Comments