Home » TV&Video » 3 D-glasögon skitiga och fulla av baciller!

3 D-glasögon skitiga och fulla av baciller!

Aftonbladet rapporterar att enligt en stuide gjord i USA så hade inte ett enda par 3D glasögon som man får på bio varit rena.

I Sverige så får man ett par nya glasögon varje gång, då man får slänga glasögonen efteråt. Priset för det är kombinerat i biljettpriset, i USA är det dock billigare att gå på bio och därför
är inte glasögon priset inkluderat i priset. Så jag gissar att dom sparar dom och tvättar av dom lite men skiten och bacillerna blir kvar om man inte tvättar med rätt medel vilket jag gissar på att dom inte gör.

Bakterier som hittades på glasögonen kan orsaka bindhinnekatarr, hudinfektioner, matförgiftning och till och med blodförgiftning.

Testet gjordes av ABC News på sju biografer så det är ett troligen ett trovärdigt test. Ska åka till USA imorgon så jag får nog påminna mig själv om att kanske inte gå och se en 3D film när jag är där.

Hela artikeln hittar ni här! http://www.aftonbladet.se/pryl/article7297449.ab

6 Comments

 1. Klaes skriver:

  Detta är bullshit! kanske SF använder nya varje gång. men långt ifrån alla biografer gör det.

 2. admin skriver:

  Jag hoppas verkligen att dom byter ut dom, SF vet jag att dom byter ut dom precis som du säger. Har själv inte några andra biografer runt mig så jag vet faktiskt inte hur dom fungerar men jag kan tänka mig att dom mindre inte byter ut dom på grund av ekonomiska skäl…

 3. Jonas skriver:

  Det finns idag tre olika 3D-system på biografer i Sverige. Använder biografen Dolby 3D eller XpanD så går det inte pga ekonomiska skäl att byta ut glasögonen inför varje föreställning. Glasögonen kostar nämligen avsevärt mer än vad du får betala för en biljett…

 4. Kimberly skriver:

  Borde det inte funka att pula ner några antiseptiska våtservetter innan besöket och sedan ge dem en grundlig avtorkning? Man skall ju trots allt bara använda dem som glasögon och så länge man inte har några sår i ansiktet borde det väl räcka?

 5. Isak skriver:

  så här är det. jag är maskinist på en biograf, vi använder oss av Expand 3D å Glasögon, och vi diskar alla glasögon i en speciell och väldigt dyr diskmaskin efter varje föreställning, efter det hängs dom upp i ett tork skåp. altså inte ett enda par vid oss är skitiga.

 6. Per A skriver:

  Det är inte sant att vi har skitiga 3D glasögon i sverige. De flesta dolby 3D och Xpand biograferna har diskmaskin som diskar med antiseptiskt diskmedel och de körs i 60 grader. Således är de rena. Det blir aldrig bra att torka av dem och då blev detta den lösning som funkade för att ni skall he en ren och fin bild. Så lämna in dem så blir de diskade. SF slänger 15 Ton 3D glasögon i kvartalet vilket är försärligt. På ett år blir det sextio ton plast. Samma energimängd som 240 000 liter diesel och samma miljöförstöring. Nu säljs en del till andrahand i östaterna men är detta rätt sätt stt skapa en filmupplevelse på. Tag hellre med dem hem och kasta dem i plaståtervinningen. det är PET plast i dem.

Leave a Reply

Copyright © 2009-2012 · Tekniktokig.se Vi recenserar hårdvara och tillbehör · All Rights Reserved · Posts · Comments