Home » Webben » Allt fler byter från Bit torrent till Usenet

Allt fler byter från Bit torrent till Usenet

Ipredlagen har inneburit att många inte längre vågar fildela. Men man behöver inte fildela för att kunna ladda ner den senaste musiken, spelen eller filmerna. Tiotusentals svenskar har den senaste veckan upptäckt Usenet, enligt några av de serviceproviders Tekniktokig.se varit i kontakt med. För att använda Usenet behöver man en nyhetsläsare, som till exempel NewsLeecher. I nyhetsläsaren kan man själv söka av alla hundratals grupper, eller så ansluter man sig till en tjänst (ex. newzbin.com). Det fiffiga med detta är att du får en färdig nzb-fil att ladda ner. Vad är då det? Jo, nzb-filen listar alla filer som ingår i posten och tar hem dem till din dator (oftast rar-filer).

 Även om du inte delar ut material när du laddar ner från Usenet, så är det givetvis förbjudet att ladda ner upphovsrättsskyddat material. Det spelar ingen roll om det är för enskilt bruk. Dock har mig veterligen ingen blivit fälld för detta ännu i Sverige. På Usenet hittar du det mesta, även mängder av material som inte är upphovsrättsskyddat. En guldgruva som funnits länge, länge, men som inte nått ut till den breda massan. 

En komplett guide till Usenet hittar du under rubriken webb här på Tekniktokig.se

Leave a Reply

Copyright © 2009-2012 · Tekniktokig.se Vi recenserar hårdvara och tillbehör · All Rights Reserved · Posts · Comments