Home » TV&Video » OLED enda platt-tv:n värd namnet

OLED enda platt-tv:n värd namnet

Nu när Sonys nya oled-apparat XEl-1 finns i butik, kan vi verkligen tala om platt-tv. Jämfört med denna 3 mm tjocka skönhet, ser alla plasma och lcd-apparater ut som omoderna tjock-tv. Den som tror att tunnheten påverkar bilden negativt, får tänka om. Oled ger oöverträffad bildkvalitet, då varje bildpunkt i skärmen lyser och skapar sitt eget ljus. Det behövs därför ingen bak- eller sidobelysning. Oled erbjuder dessutom total svärta i bilden. Det ger en kontrastverkan på 1 000 000:1!

[kaltura-widget wid=”hlaxzejayw” width=”260″ height=”252″ addpermission=”0″ editpermission=”3″ /]

Sonys XEL-1 är bara på 11 tum och kostar runt 40 000 kronor. Som vanligt får den som vill ligga i framkant på utvecklingen också betala för det. Men med dagens snabba teknikutveckling sjunker nog priserna relativt snabbt.

 [kaltura-widget wid=”ao9ens5a54″ width=”260″ height=”252″ addpermission=”0″ editpermission=”3″ /]

http://www.aftonbladet.se/pryl/article4287347.ab

Tags: , , ,

Leave a Reply

Copyright © 2009-2012 · Tekniktokig.se Vi recenserar hårdvara och tillbehör · All Rights Reserved · Posts · Comments