Home » TV&Video » Bang & Olufsen illa ute i finanskrisen

Bang & Olufsen illa ute i finanskrisen

När snålblåsten viner på finansmarknaden är det tuffa tider för företag med produkter i det högre prissegmentet. Det har danska Bang & Olufsen fått känna på ordentligt. Koncernens samlade omsättning låg i första halvan av räkenskapsåret 2008/09 på 1.533 miljoner DKK. Detta kan jämföras med en omsättning på 2.166 miljoner DKK första halvåret 2007/08. För helåret beräknar man gå back med upp till 380 miljoner DKK plus omstruktureringskostnader för 100 milkjoner DKK. I november sparkade företaget 300 personer och i förra veckan fick ytterligare 230 personer gå. En stor omorganisation är på gång som bland annat omfattar en flytt av säljavdelningen till den lilla byn Struer på Västra Jylland.  Anställda som inte vill bo i ett litet samhälle på 10 000 invånare kommer att bli uppsagda. Kan detta vara början till slutet för B&O? Företaget saknar nya produkter och börjar franchisetagarna gå i konkurs, kan Bang & Olufsen vara mycket illa ute.

http://www.bang-olufsen.com/Userfiles/File/Investors/BO_0816_F.pdf

Leave a Reply

Copyright © 2009-2012 · Tekniktokig.se Vi recenserar hårdvara och tillbehör · All Rights Reserved · Posts · Comments