Home » Komponenter » ”THE shit 2009” – SOLID STATE DRIVE (SSD)

”THE shit 2009” – SOLID STATE DRIVE (SSD)

När det gäller datorkomponenter är årets rykande måste-ha-grej, utan tvekan SSD! Eller för att citera en amerikansk reporter på CES, ”SSD is THE shit 2009”. Jag hoppas också att SSD får sitt stora genombrott i år (så att priserna sjunker). SSD eller Solid State Drive, är en hårddisk som inte har några mekaniska delar. Den fungerar som ett flashkort och är helt tyst. Största fördelen är förstås snabbheten. Eftersom diskarna fortfarande är dyra, så kommer nog de flesta börja med att köpa en disk till operativsystemet (snabbar upp burken något otroligt). Andra kvartalet släpper Toshiba en 512 GB SSD med läs- och skrivhastigheter på 240 MB/sek respektive 200MB/sek. De är också utrustade med SATA 3,0 GB/sek. Den nya Toshiban är därmed dubbelt så snabb som min gamla 7200-varvare. Det enda negativa med SSD är som sagt priset. Förhoppningsvis kan de sjunka rejält under 2009 i och med större volymer och billigare tillverkningskostnader.

 http://www.toshiba.com/taec/adinfo/ssdfacts/

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. Lena skriver:

    SSD är värd varenda krona!

    Har precis köpt en och kör i min mac. Det är en ohygglig skillnad i snabbhet!!! Så, jag rekommenderar alla att köpa en!

Leave a Reply

Copyright © 2009-2012 · Tekniktokig.se Vi recenserar hårdvara och tillbehör · All Rights Reserved · Posts · Comments