Home » Prylar » Adobe lanserar vin

Adobe lanserar vin

Nej, det är inte mjukvaruföretaget Adobe som står bakom Adobe-vinet på Systembolaget. Men för alla Adobenördar som jag själv, är det naturligtvis ett måste att köpa en flaska Adobe för att prova. Vinet är ett äkta rödtjut från Chile och lystrar till namnet Adobe Reserve Cabernet Sauvignon (nr 6853 på Systemet). Priset ligger på överkomliga 75 kronor. Namnet Adobe kommer av det förhistoriska byggmaterial (lera och halm som formas till byggstenar och får torka i solen) som användes till vinkällaren där vinet lagras.

Färgen beskrivs som tät, mörk, blåröd färg och vinet uppges passa bra till grillade rätter av lamm eller nötkött. Sagt och gjort, jag begav jag mig till Systemet och köpte den billigaste Adobeprodukt jag hittills har sett. Tyvärr hade jag vare sig lamm eller biff hemma, så en pizza fick duga. Efter att ha korkat upp insöp jag aromen av ”röda och mörka bär, vanilj samt en touch av eucalyptos och kokos”. Hur det smakade? Tja, ska jag vara ärlig var det ingen större smaksensation. Det var ganska mjukt och behagligt i smaken, men efterlämnade en viss strävhet på tungan i eftersmaken. Adobevinet får godkänt- inte mer!

 

 

 

 

http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=6853&Butik=0&SokStrangar=

 http://apps.premiumwines.se/produkter/visa.asp?Artikelnr=12541129

http://www.emiliana.cl/organico/ingles/home.html

Leave a Reply

Copyright © 2009-2012 · Tekniktokig.se Vi recenserar hårdvara och tillbehör · All Rights Reserved · Posts · Comments