Home » Foto » Kameran på lagning partII

Kameran på lagning partII

Canon RCC i Mölndal är suveräna! Jag lämnade min kamera på morgonen och redan vid lunch ringde en tekniker upp mig på mobilen för att diskutera felet. Det visade sig dock att det inte var något fel på sensorrengörningen. Den vibrerande motorn gick som den skulle. Teknikern förklarade att i vanliga fall klarar den att skaka bort damm mycket effektivt. Jag har haft min kamera i ett år utan att ha fått några dammfläckar på sensorn. Men nu helt plötsligt hade jag massor. Hur hänger det ihop?

Mitt damm var inget vanligt damm, sa teknikern.  Nej, hör och häpna – jag hade fått in klibbigt damm i kameran! Jo, det är sant. Värsta sortens damm som alla fotografer borde vara livrädda för. Detta lägger sig som plack på sensorn och man gör bäst i att inte försöka ta bort det själv. Har man otur förstör man sensorn. Lämna därför alltid in kameran för sensorrengörning. RCC i Mölndal fixade det elaka dammet och på eftermiddagen kunde jag hämta min kamera rengjord och fin.

Leave a Reply

Copyright © 2009-2012 · Tekniktokig.se Vi recenserar hårdvara och tillbehör · All Rights Reserved · Posts · Comments