Home » Multimedia » Digital läsning

Digital läsning

kindle-381242_960_720Att läsa böcker är en sysselsättning som funnits i århundraden och någonting som många gärna väljer att göra när de vill stänga av ifrån omvärlden för en stund. Dock tycker många det är otympligt att ta med sig en bok överallt och därför hellre väljer andra aktiviteter att slappna av med, såsom att lyssna på musik eller en podcast via telefonen. Dock finns det idag mängder av tjänster som låter dig ta del av litteraturens värld på andra sätt. Ett vanligt sådant är att köpa böcker i digitalt format istället för fysiskt. Du laddar då ner en fil som du kan öppna via din telefon, dator eller surfplatta och på så sätt läsa historien via skärmen. Idag kan man köpa böcker på det här sättet hos flera olika återförsäljare och på så sätt spara plats i sina befintliga bokhyllor.

I iPhone finns till exempel applikationen iBooks som kan liknas vid en digital bokhylla. Här kan du samla dina digitala böcker i ett eget bibliotek för att snabbt och enkelt kunna byta mellan olika verk när du är på språng. Förutom vanliga böcker finns här även möjligheten att ladda ner ljudböcker för den som hellre pluggar in hörlurarna och lyssnar på historian.

Om det inte bara är böcker du är ute efter finns det tjänster som på samma sätt låter dig läsa tidningar och magasin från hela världen. Dessa tjänster fungerar i många fall som en prenumeration, där du varje månad betalar en summa för att få ta del utav deras tidningsutbud. Här kan du spara en stor summa pengar jämfört med att köpa magasin i papper.

Leave a Reply

Copyright © 2009-2012 · Tekniktokig.se Vi recenserar hårdvara och tillbehör · All Rights Reserved · Posts · Comments