Home » Webben » E-postens fader är död

E-postens fader är död

internerSedan internet blev en allt mer vardaglig del utav vår vardag så har vi på en mängd olika sätt använt det till att hålla kontakten med andra människor på. Det sätt som de flesta startade på var genom att skicka e-post vilket vi kunnat göra sedan 1971 då programmeraren Ray Tomlinson uppfann systemet där man kunde skicka meddelanden till varandra, oavsett vilken dator man satt vid.

Det är även han som ligger bakom idén kring hur en e-postadress skulle utformas, vilket ännu idag består utav ett snabel-A som separerar mottagarens personliga inloggningsnamn och adressens början. Att han valde just detta tecken har flera gånger ifrågasatts och hans svar har varit att ”at” är den enda prepositionen på tangentbordet, som då skapar en känsla utav en viss plats.

För ett par veckor sedan gick Ray Tomlinson hastigt bort i en hjärtattack vid 74 års ålder. Han hyllades då på nätet utav flera stora håll, såsom den gigantiska mailtjänsten Gmail och internetpionjären Vincent Cerf. År 2012 valdes Tomlinson in i Internet Hall of Fame, som skapare utav det elektroniska brevet, som vi ännu idag skickar 200 miljarder utav – varje dag.

Leave a Reply

Copyright © 2009-2012 · Tekniktokig.se Vi recenserar hårdvara och tillbehör · All Rights Reserved · Posts · Comments