Home » Gadgets » Mobiltillverkarnas försäljning under 2015

Mobiltillverkarnas försäljning under 2015

Namnlost-2För någon vecka sedan släpptes en rapport som sammanställer hur det har gått för de stora mobilmärkena under 2015. Man kan utifrån denna rapport tydligt urskilja vilka märken som det går bra för, samt vilka som dalat rejält under året. Totalt såldes det 3 950 000 nya mobiltelefoner under 2015 – bara i Sverige. Det kan jämföras med att näst intill varannan svensk valde att byta ut sin lur till en nyare modell.

Det märke som levererat flest telefoner under 2015 är Samsung som sålt hela 317 miljoner mobiler. Trots detta har företaget endast gjort en ökad vinst på 1 procent jämfört med året innan. En stor anledning till att Samsung är märket som det går allra bäst för är att man har mängder utav olika telefonmodeller, där man kan välja bland olika prisklasser och funktioner. Även LG ökade med en enstaka procent i vinst.

Den stora vinnaren i mätningen är som nog de flesta förstått Apple, som ökade sin vinst på mobilfronten med hela 20%. Denna siffra tycker dock företaget är låg och refererar då till att det inte var så många som valde att köpa de nysläppta modellerna, då skillnaderna från de föregående inte var så pass stora. Samtidigt ryktas det om att företaget kan komma att släppa en helt ny modell redan under början av 2016, vilket kan ge en bra start på det nya året.

Ett företag som det gick riktigt dåligt för under 2015 är Microsoft, som minskade sin försäljning med hela 57 procent. Att jämföra med Samsungs höga försäljning sålde Microsoft lika många telefoner på hela året som Samsung sålde under en enstaka vecka.

Bildkälla: Aftonbladet.se/prylbloggen

Leave a Reply

Copyright © 2009-2012 · Tekniktokig.se Vi recenserar hårdvara och tillbehör · All Rights Reserved · Posts · Comments