Home » Gadgets » Smarta klockor

Smarta klockor

Samsung_Galaxy_Gear_in_cradleVarje år är det alltid lika stort intresse inför vad för nya produkter som kommer att släppas på marknaden härnäst. Apple är företaget som ofta har en hel del nyheter att komma med och härnäst ser väldigt många fram emot den eventuella klockan som det ryktas om att företaget kommer att lansera inom en snar framtid.

Samsung kom redan under förra året ut med sin Samsung Galaxy Gear som på den 1,6 tum stora skärmenbland annat låter dig ha koll på aviseringar och samtal utan att du behöver plocka upp telefonen. Galaxy Gear har även stöd för S Voice, vilket är Samsungs egna röstassistent som låter dig få ner anteckningar, sätta alarm och ställa frågor med endast din röst. Man kan även ladda ner specifika appar som är kompatibla med klockan och därmed expanderar dess användningsområde.
Även Sony har sin variant av smartklockan, som just fått det passande namnet SmartWatch. Dessutom sägs det att Nokia kommer släppa sin under slutet av det här året.
Flera av dessa klockor har fått kritik för att de är halvdant gjorda med många brister, samt att det finns många konsumenter som ser prylen som ett onödigt köp. Om Apple kan lyckas att vända trenden genom att släppa sin egen version återstår att se.

Förutom funktionaliteten så är även namnet för den nya prylen något som som många diskuterar. Kommer man att följa den klassiska i-trenden och då döpa gadeten till iWatch, eller kommer man att välja en helt annan väg, som Apple Watch eller någonting helt annat.

Leave a Reply

Copyright © 2009-2012 · Tekniktokig.se Vi recenserar hårdvara och tillbehör · All Rights Reserved · Posts · Comments