Home » Gadgets, Prylar » Iphone 6 och 6+

Iphone 6 och 6+

iphone-6-plus-Under gårdagen höll Apple en presskonferens där man lanserade sina kommande nyheter. Som man länge beryktat så var det dags för ytterligare en ny mobiltelefon i form av iPhone 6. Uppföljaren till en av de mest sålda telefonerna världen över växer ytterligare i skärmstorlek och kommer att jämt emot sin föregångare 5S som har en 4 tums skärm nu utöka till 4,7 tum.Utöver iPhone 6 släppet man även en ännu större modell av telefonen under namnet iPhone 6+. Men en skärm på hela 5,5 tum blir det den största i Apples sortiment hittills.

Telefonens skärm återgår något till sin ursprungligen rundare form som försvann när iPhone 4 kom ut på marknaden för ett par år sedan, men åter kom igen i och med 5C. Färgerna som telefonen kommer att släppa i är likt föregående modell guld, silver och rymdgrå. För den vana Apple-användaren har man även flyttat låsknappen från toppen av telefonen till den högra sidan, likt på många andra telefonmodeller. En annan nyhet är utrymmet i telefonen. Tidigare har man kunnat välja mellan 16, 32 eller 64 GB, men 32 GB har ny ersatts med ett jätteminne på hela 128 GB. Även batteritiden ska ha förbättrats ytterligare, vilket sedan länge varit en punkt som många konsumenter klagat på.

Telefonerna kommer att börja säljas i svenska butiker redan den 26 september och priset för en iPhone 6 kommer hamna på 6395-8395 kronor beroende på hur stort minne du vill ha. Är det den större modellen du är ute efter kan du få betala upp till 9395 för denna modell.

Under samma presskonferens introducerade man även sin nya produkt Apple Watch som släpps till försäljning under 2015.

Leave a Reply

Copyright © 2009-2012 · Tekniktokig.se Vi recenserar hårdvara och tillbehör · All Rights Reserved · Posts · Comments